L'activitat judicial es paralitza per l'estat d'alarma a excepció dels procediments urgents

coronavirus
Fotografia: Mataró Audiovisual

Els Jutjats de Mataró es troben aturats com a conseqüència de l’estat d’alarma. Només continuen en funcionament el Jutjat de Guàrdia, el de violència masclista i el deganat. De tota manera, des d’avui, s’ha reduït a la mínima expressió la quantitat de personal que es dedica a aquests àmbits dins les instal·lacions judicials. Tal com ha detallat la degana del Col·legi d’Advocats de Mataró, Maria Pastor, queden aturats tots els processos judicials i també les vistes que hi havia previstes per aquestes dates. De tota manera, Pastor assegura que els advocats segueixen treballant a distància per poder tenir a punt els processos quan es recuperi la normalitat. En aquest sentit, reconeix que això podria provocar certa saturació, tot i que assegura que a dia d’avui l’activitat delictiva està força paralitzada.

El Col·legi d’Avocats de Mataró juntament amb els cossos policials han establert un protocol per poder prestar l’atenció als detinguts garantint la seguretat sanitària per les dues parts. Des de les comissaries s’ha disposat sales de reconeixement amb vidres pel mig i micròfon que garanteixen la separació entre detinguts i advocats i que s’utilitzen per fer aquesta assistència a les persones que han estat detingudes.

El Col·legi ja preveu un repunt de casos en l’àmbit laboral, arran dels acomiadaments provocats per l’aturada de l’activitat de moltes empreses o establiments i els coneguts com a ERTO, expedients de regulació temporal de les empreses. D’altra banda, el president del Govern Espanyol ja va anunciar la paralització dels desnonaments, que des del Col·legi d’Advocats recorden que en cap cas són un procediment que requereixi urgència.

Informa: C.Sánchez