L'activista Silvia Berrocal explica la seva història de lluita i perdó a l'IES Laia l'Arquera

L’any 1994 les FARC van assassinar a La Chinita a 35 persones, entre elles Alcides Lozano Berrocal. Ell era el fill de Silvia Berrocal, activista colombiana pels Drets Humans. En el marc de la campanya Ciutats Defensores dels Drets Humans, Berrocal ha visitat aquest matí l’Institut Laia l’Arquera. Ho ha fet per explicar als alumnes la seva història. Una història de dolor, perdó i lluita. El 30 de setembre del 2016, ella va encapçalar l’acte “Perdón Público” per a les víctimes de la massacre de La Chinita. Ella va ser una de les persones que va ser capaç de perdonar als autors d’aquella massacre. Berrocal explica que va ser capaç de perdonar a les persones que van assassinar al seu fill un cop es va “desarmar emocionalment” i deixar els rancors a banda. Una experiència que creu que tothom hauria de practicar.

Berrocal, a més, va ser una de les persones que va participar en les negociacions de pau entre les FARC i el govern colombià. Una pau que assegura que mai va arribar perquè els paramilitars ara han ocupat el lloc de les FARC. De fet, Berrocal va haver d’abandonar Colòmbia i es va refugiar a Espanya després de rebre amenaces i de ser acusada de donar suport a les FARC, només per haver-les perdonat. Precisament, per donar a conèixer la situació que viu Colòmbia a dia d’avui, Berrocal creu que és de vital importància el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Silvia Berrocal creu que el més positiu de poder explicar la seva experiència als alumnes és ensenyar-los que tinguin coneixement i siguin sensibles davant les violacions dels Drets Humans que hi ha arreu del món. Però sobretot perquè aprenguin a no guardar odi ni rancor.

Informa: S.Ruiz