L'acomiadament de Jose Antonio Lara de Mataró Bus arriba als jutjats

Gairebé un centenar de persones s’han concentrat aquest matí davant les portes del jutjat de Mataró per donar suport a l’extreballador de Mataró Bus Jose Antonio Lara durant el seu judici pel seu acomiadament. Recordem que des del Grupo Avanza, empresa concessionària de Mataró Bus, justificaven l’acomiadament per una falta de disciplina laboral. Pels sindicats, asseguren que es va fer fora a Lara perquè era el Secretari General de la Secció Sindical de CCOO. Durant la concentració, Jordi Tomàs, Secretari General de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO del Vallès Oriental, Maresme i Osona, i Gonzálo Plata, Secretari General de CCOO del Vallès Oriental, Maresme i Osona, han llegit un manifest a les portes del jutjat.

A part de la readmissió de Lara, els sindicats reclamen que s’aturi la repressió de l’empresa vers el comitè sindical. Jordi Tomàs també assegura que és necessari que es compleixin les normes de seguretat i salut dels treballadors del Mataró Bus, tal i com reivindicava Lara abans de ser acomiadat. A més, acusa de còmplice a l’Ajuntament de Mataró per no haver reclamat uns mínims “democràtics i de prestació de servei” al Grupo Avanza abans de prorrogar la concessió de MataróBus.

Un cop llegit el manifest, la concentració s’ha transformat en manifestació per anar fins al Jutjat Social número 2, on s’ha realitzat el judici. El judici ha començat a 2/4 d’11 del matí i es preveu que la sentència surti d’aquí un mes.

Esteve Martínez, regidor d’ICV-EUiA, i Montse Morón, de VOLEMataró, han acompanyat la manifestació per donar suport a Lara i a la resta de treballadors.

 

Informa: S.Ruiz