L'Acadèmia de Ciències Mèdiques concedeix catorze reconeixements a treballs de recerca

Un total de catorze reconeixements ha concedit la Filial del Maresme de la Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears en la Jornada de Recerca Sanitària a la comarca organitzada aquest dijous. Al llarg de tot el dia s’han exposat els diferents estudis acabats o en fase final realitzats en els centres sanitaris del Maresme. L’objectiu és donar importància a la recerca i la investigació que combinen els professionals amb la seva tasca assistencial. Entre les temàtiques hi ha molta innovació, realitats virtuals i tecnologies. 

Al llarg de la jornada i entre les exposicions dels estudis hi ha hagut una ponència central que ha rebut el títol “Els reptes de la formació futura dels professionals de la salut. Noves i velles competències”. La conferència ha anat a càrrec d’Antoni Trilla, vicedegà de la facultat de medicina de la UB i cap del servei d’epidemiologia i salut pública del Clínic. Ha estat ell qui ha destacat el treball en equip per desenvolupar un bon servei amb ajuda de la tecnologia.

La jornada de recerca ha servit per lliurar tres beques, “àmbit hospitalari, Gonçal Calvo i àmbit d’infermeria” valorades en 6 mil i 5 mil euros. A més s’han repartit una desena de premis.

Informa: M.Gómez / J.Méndez