La zona de Mataró, fora de la proposta de la Generalitat pel canvi de fase

covid-19

El Departament de Salut proposa que la zona de Mataró no passi dilluns a la fase 1 en la fase de desescalada per la pandèmia de la covid-19. La Generalitat considera que només Lleida, Girona i la Catalunya Central s’han d’afegir a la primera fase. Avui mateix el govern passa la proposta del procicat al Ministeri de Sanitat, que es pronunciarà divendres. Barcelona i les Àrees Metropolitanes Nord i Sud hauran d’esperar com a mínim, a la ronda de dilluns 25 de maig.

La Consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat "prudència" a l'hora d'iniciar la desescalada a Barcelona i l'àrea metropolitana. Tot i això, en la compareixença ha dit també que a les àrees metropolitanes sud i nord, aquesta última la que correspon a Mataró, hi ha "realitats territorials diverses que ens agradaria poder treballar amb profunditat per fer una proposta el màxim adaptada al territori”. En aquest sentit, el govern i representants d’aquestes zones estudien fer alguna proposta intermitja entre fase 0 i fase 1 i, potser, entre ciutats grans i pobles petits.

A més, la Generalitat contractarà 200 rastrejadors, que trucaran als contactes de les persones contagiades per explicar-los quines mesures preventives i d’aïllament han de fer durant 14 dies. Per tant, els malalts de covid-19 hauran de donar els seus mòbils al Departament de Salut.