La Xarxa d’Espais Joves continua el suport als usuaris obrint les cites presencials

La Xarxa d’Espais Joves torna a acollir usuaris a les seves instal·lacions, en petits grups amb cita prèvia, per atendre consultes de suport escolar o emocional i accés als ordinadors. Des de finals del mes de maig ja s’atenien de manera individual presencialment a joves amb qüestions concretes. Al llarg de tot el confinament, a més, els educadors de la Xarxa d’Espais Joves han estat atenent els seus usuaris via telemàtica i telefònica i actuant com a connectors amb els centres escolars per facilitar el seguiment del tercer trimestre als estudiants. Des del dia 8 de juny s’han tornat a obrir les portes a petits grups de joves que amb cita prèvia poden fer grups de treball i consultes als centres de Cerdanyola, Rocafonda, La Llàntia i Pla d’en Boet, garantint totes les mesures de seguretat que requereix la situació.

Precisament, des del 8 de juny, la Xarxa d’Espais Joves ha començat a oferir una vintena de places per a l’Estiu Jove, el casal que ofereixen per a joves d’entre 12 i 25 anys des del 25 de juny fins al 24 de juliol. Tant el nombre de places com el desenvolupament de les activitats es veuen condicionats per les limitacions de les autoritats sanitàries. Les propostes seran diverses, centrades en l’art, l’esport, activitats a l’aire lliure, espais de trobada, estudi i suport emocional i sortides a destinacions properes. El casal a l’Espai de Rocafonda ha quedat complet durant la primera setmana de sol·licituds.

La Diputació de Barcelona ha atorgat a l’Ajuntament de Mataró un total de 15.000 euros per destinar, de cara al curs que ve, al programa de captació de joves a través d’educadors que recorren els carrers per donar a conèixer els serveis dels Espais Joves. 

Informa: C.Sánchez