La vaga transcorre sense afectacions de mobilitat a Mataró

La jornada de vaga general ha transcorregut amb certa normalitat a Mataró pel que fa a la mobilitat. Si bé al llarg d’aquesta setmana s’han produït diversos talls de trànsit a l’N-II davant de l’estació de Renfe o als accessos de Mataró Sud de la C-32, aquest divendres no se n’ha produït cap.  

A la comarca, la Nacional sí que s’ha vist afectada per la columna de Girona de la Marxa per la Llibertat. Una marxa que ha sortit a les 9 del matí de Premià de Mar i ha entrat a Barcelona al migdia, tallant al seu pas la circulació per l’N-II.

Pel que fa al servei de Rodalies, el servei de les línies R1 i RG1 està funcionant durant el dia d’avui amb serveis mínims del 33%, tal i com va decretar la Generalitat. D’altra banda, en els trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat hi haurà un servei del 77% i en els trens d’Avant d’un 64%. A part de la reducció de freqüències, durant el matí s’han produït afectacions ¾ de 12 del migdia derivades d’una ocupació de les vies entre Badalona i Montgat.

Respecte les línies d’autobús exprés 11.1 i 11.2 i C-10, que connecten la capital del Maresme amb Barcelona, han ofert el seu servei habitual, tot i que han tingut també diverses afectacions en el seu recorregut  per la Marxa per la Llibertat i les diverses mobilitzacions que s’han produït a la capital catalana.

Per la seva part, l'Ajuntament de Mataró, també s'ha pronunciat davant dels serveis mínims. La convocatòria de vaga de demà afectarà al funcionament de molts dels serveis municipals i per això l’Ajuntament ha decretat serveis mínims per garantir l’atenció en aquells que es consideren essencials. Entre aquests, el registre de documents i l’atenció ciutadana es garantiran a l’Oficina d'Atenció al Ciutadà de la Riera i les escoles bressol municipals obriran com a mínim amb un terç de la plantilla.

S.Ruiz