La vaga de RENFE redueix el servei de la línia R1

Amb motiu de la vaga convocada pel sindicat CGT, avui Rodalies de Catalunya ofereix  el 40% del seu servei amb dues franges d’aturades parcials: entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda, i entre les 8 del vespre i la mitjanit. En el cas de Mataró, la vaga afecta el servei de la línia R1, que veurà reduïda la seva freqüència de pas. Durant les franges d’afectació funcionaran dos trens per hora enlloc dels habituals.

Durant la resta del dia, normalitat al servei. El sindicat CGT convoca aquesta vaga per denunciar la falta de personal que travessen: asseguren que aquestes mancances acaben significant un servei de poca qualitat per als ciutadans. Pel que fa a la resta de trens de Renfe, els Avant i Mitja Distància funcionaran al 65% i els AVE i llarga distància, al 78%.

En cas que un viatger hagi adquirit un bitllet per a un trajecte de Llarga i Mitja Distància afectat per la vaga, Renfe ofereix viatjar en un altre tren en l'horari més aproximat a l'adquirit o anul•lar o canviar el bitllet per una altra data sense cap cost.
A més dels de la jornada d’avui, el Departament de Treball i el Ministeri de Foment han decretat els serveis mínims els dies 14 i 30 d’agost i 1 de setembre.