La urbanització de la plaça Lluís Gallifa, a partir del desembre

El regidor d’Espais Públics i Equipaments Municipals, Miquel Àngel Vadell, va presentar ahir el projecte executiu de la plaça pública que s’urbanitzarà al costat del passatge de Lluís Gallifa. Es crearà un passeig diagonal i tindrà pèrgoles per fer ombra i zona de jocs infantils. La futura urbanització de la plaça és fruit d’un projecte consensuat amb els veïns de la zona, que han pogut introduir canvis durant el procés de redacció. Fent incís en que, no fos un lloc molt calurós, un pipican, i que s'augmentes l'arbrat i els jocs infantils.

El projecte preveu la creació d’un passeig en diagonal per la plaça que facilitarà la connexió entre els carrers de Javier Castaños i de Llauder, a més de l’ampliació de voreres, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la millora de la il·luminació i la col·locació d’arbrat i mobiliari urbà. El paviment de la plaça serà a un únic nivell, amb una zona de sauló i una altra de paviments durs de pedra artificial i panot. També hi haurà una zona de jocs infantils  amb paviment de cautxú i delimitada per una tanca metàl·lica. S’hi instal·laran dues pèrgoles per garantir l’ombra. També s’hi instal•laran 12 bancs, 15 cadires de fusta i 3 papereres. La font actual es traslladarà a una nova ubicació dins la nova plaça.

Es renovarà la xarxa de clavegueram i, també es revisarà la xarxa d’aigua potable. Per millorar la il·luminació interior de la plaça s’instal·larà nou enllumenat. Es retiraran els fanals que hi ha ara al passatge de Lluís Gallifa i se substituiran per 5 llumeneres grapades a les façanes dels edificis. Es preveu la plantació de nous arbres, en concret, 10 lledoners, 9 exemplars de ginkgo, 5 exemplars de grevil·lea i 10 tipuanes. Les obres tenen un pressupost de 275.189,95 €. Es preveu iniciar els treballs a mitjans de desembre i que tinguin una durada de 4 mesos, per tant es podria innaugurar per l'abril.

Informa: M. Mir