La Unitat de Trànsit dels Mossos de Mataró s’està deixant extingir, segons CCOO

El sindicat denuncia que el Departament d’Interior no cobreix les places vacants de la unitat i asseguren que del 2001 a l’actualitat a Mataró s’ha passat de 60 agents de trànsit a 36

Comissions Obreres denuncia que el Departament d’Interior “està deixant morir” la Unitat de Trànsit dels Mossos d’Esquadra de Mataró. Asseguren que Interior no està reforçant les plantilles ni cobrint les vacants que hi ha en aquesta unitat de la comissaria de Mataró. Un fet que també està passant, afirmen, a les unitats de trànsit de Sant Feliu de Guíxols, Olot, Igualada, Montblanc i Mora d'Ebre. En el cas de Mataró, el portaveu del sindicat de Mossos per CCOO Roberto Garcia explica que des del desplegament de la unitat l’any 2001 fins l’actualitat el personal destinat al servei de trànsit de Mataró s’ha reduït un 40%, passant de 60 agents a 36. La voluntat del Departament d’Interior, diu, és deixar extingir aquesta unitat i centralitzar a Mollet la Unitat de Trànsit de la Regió Metropolitana Nord.

Garcia alerta que aquesta centralització farà incrementar els temps de resposta del cos en casos d’accidents o avaries, fet que comportarà també un major risc per a la seguretat. Assegura que tot i que hi hagi agents patrullant per la C-32 i la N-II, el fet de disposar de menys personal i que aquest estigui centralitzat pot fer empitjorar el servei. El sindicat també alerta que la manca de presència policial pot donar una sensació d’impunitat als conductors que vulguin infringir la normativa de seguretat viària.

Des de CCOO creuen que aquesta reducció d’efectius té difícil solució. Una via per resoldre-ho seria, diuen, augmentar el nombre de places de nous agents per a la base del cos Mossos d’Esquadra que es convoquen cada any i així poder augmentar el personal de la resta d’àrees, com la de Trànsit.

Des dels Serveis Informatius de Mataró Audiovisual ens hem posat en contacte amb Mossos d’Esquadra i Departament d’Interior, però de moment no hem obtingut cap resposta en relació a la denuncia de CCOO.

Informa: S.Ruiz