La Unitat de Convivència i Civisme ha atès 266 casos en un any

En poc més d’un any la Unitat de Convivència i Civisme de la Policia Local ha atès un total de 266 casos relacionats amb la ocupació il•legal d’habitatges. Aquesta unitat, composada per 8 agents i 2 caporals es va posar en marxa l’1 de maig de l’any passat, per donar resposta a conflictes de convivència i situacions d’inseguretat relacionades amb l’ocupació il•legal de pisos. Des d’aquest servei es vol donar suport i assessorament als ciutadans que es veuen afectats per aquest tipus de situacions, però també es treballa de forma preventiva, sempre que la llei ho permet, per evitar ocupacions il•legals d’habitatges abans de que passin.  Una situació agreujada per l’acció de les màfies, a la que s’ha intentat posar remei a la ciutat des de diferents fronts.

Des de Mataró es va crear una comissió amb la participació de diferents agents implicats en la situació, ja sigui des de l'àmbit social, de seguretat o jurídic, per poder donar una millor resposta a la ciutadania. De fet, la modificació de llei que permetria actuar amb més rapidesa en casos d'ocupacions il·legals en habitatges de particulars o d'ús social, ja es va reclamar des de Mataró, a través d'una declaració institucional conjunta aprovada per consistori en bloc (amb l'abstenció de la CUP).

Si s’acaba fent efectiva aquesta modificació de llei, que prèviament haurà de ser aprovada al Senat, Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró podria recuperar fins a 8 pisos ocupats il·legalment del 265 amb els que compta.

 

Informa: A.Gual