La Unió de Botiguers vol aglutinar diferents sectors econòmics sota el nom de NEM

La transformació de la Unió de Botiguers en una nova entitat de caràcter transversal i vocació de promoció de ciutat, comença a prendre forma. Aquesta passada setmana l'assemblea, per unanimitat, va donar llum verda al nou projecte, que sota el nom Negoci Empresa Mataró, s'hauria de posar en marxa abans d'acabar l'any. Explica Jordi Novo, president d'Unió de Botiguers, que una de les tasques que es vol fer des d'aquesta nova associació és aglutinar tots els sectors econòmics que intervenen dins la nova llei dels APEU que posarà en marxa la Generalitat. La intenció és gestionar-ne les quotes, que la mateixa llei ja preveu que estiguin gestionades per una entitat sense ànim de lucre, i exercir com a entitat interlocutora entre els diferents sectors econòmics i l'ajuntament.

La nova llei dels APEU vol impulsar la creació de zones comercials publico-privades, on les quotes obligatòries pagades per les empreses permetin dotar a les associacions comercials de més competències i més força a l'hora de presentar les seves necessitats davant les administracions públiques.

Aquesta reconversió de la Unió de Botiguers va generar, en el seu moment, crítiques per part del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, que considerava que aquest canvi produiria afectacions importants a entitats com la seva, amb una caiguda important el nombre d'agremiats i per tant la interrupció de la seva activitat. En aquest sentit, des del Gremi retreien a Unió de Botiguers que no hagués volgut parlar amb ells sobre aquest canvi d'activitat i com això els podia afectar. Unes crítiques que Jordi Novo, president d'Unió de Botiguers, insisteix que no entén.

Aquesta nova entitat la tirarà endavant una nova Junta. Ara s'obre un període de dos mesos per presentar candidatures i la idea és que a partir d'octubre es pugui el NEM entri en funcionament.

 

Informa: A.Gual