La Torre Barceló serà l’edifici més alt del Maresme

La previsió és que es comenci a construir aquest juliol i que estigui a mitjans del 2024. L'edifici tindrà 192 habitatges de lloguer, una alçada de 84 metres amb 26 plantes i estarà revestit de ceràmica. També apostarà per ser mediambientalment sostenible

192 pisos de lloguer, 84 metres d'alçada i 26 plantes, una façana esglaonada revestida de ceràmica i una aposta per la sostenibilitat. Així serà la Torre Barceló, el nou gratacels de Mataró que es convertirà en l'edifici més alt del Maresme. La torre es començarà a construir aquest juliol i es preveu que estigui acabada a mitjans del 2024. L'edifici també comptarà amb diversos locals comercials i zones comunes per als residents, com una terrassa o una piscina. El projecte ha estat presentat aquest migdia de la mà de l'alcalde de Mataró, David Bote; la regidora d'Urbanisme Núria Moreno; el despatx d'arquitectes Batlle i Roig responsables del disseny de la Torre Barceló i Stoneweg, promotors de l'edifici.

Un cop l'estructura de la torre estigui feta, PUMSA iniciarà els treballs de reurbanització dels entorns. La previsió és que puguin començar d'aquí a un any i que finalitzin alhora que l'edifici. Una reurbanització que ha de permetre integrar la zona a la ciutat i donar més protagonisme a la Farinera.

David Bote, alcalde de Mataró: La connexió dels sectors del TecnoCampus, Iveco-Pegaso i Farinera i el Centre necessitava un element important com és el desenvolupament de la Ronda Barceló. A més, li donarà una entrada a la Farinera que ara mateix no té. Que es posi en marxa és una bona notícia que demostra que la ciutat és atractiva per a les inversions.

Núria Moreno, regidora d'Urbanisme: Començarem el projecte d'urbanització un cop que l'estructura de la Torre Barceló s'hagi pujat. Està previst que s'acabi simultàniament la construcció de la torre i el projecte de reurbanització. La voluntat és crear un espai amb un predomini del verd i amb zones d'estades.

Els entorns de la Torre Barceló estaran envoltats de palmeres, per crear un "refugi climàtic". A més, la ceràmica de la façana, un sistema per reaprofitar l'aigua de la pluja o la connexió de l'edifici al Tub Verd han de fer que sigui més sostenible i eficient energèticament. Els promotors de l'edifci també busquen que sigui de "qualitat" per millorar el parc d'habitatges de lloguer.

Enric Batlle, soci fundador de Batlle i Roig Arquitectura: Amb la façana ventilada, l'ús de la ceràmica ja tenim un seguit de mesures de sostenibilitat passiva importants. També es connectarà al Tub Verd i l'edifici tindrà un sistema de recollida d'aigües pluvials. A més, fomentarem l'ús de la bicicleta i els cotxes elèctrics.

Emma Bellosta, Asset Manager Director de Stoneweg: Els habitatges de lloguer actuals no són de bona qualitat, perquè són molt antics i no tenen manteniment. Amb els habitatges que estem creant amb projectes com la Torre Barceló, que destinarem al lloguer, busquem edificis d'alta qualitat i molt enfocats en la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

La construcció de la Torre Barceló té un cost previst, segons Stoneweg, de 21,37 milions d'euros. La reurbanització de la parcel·la a càrrec de PUMSA té un pressupost de gairebé 688 mil euros.

Informa: S.Ruiz