La Televisió de Mataró compleix 35 anys

El mes de juny de l'any 1984, fa exactament 35 anys, Mataró tenia per primer cop un canal de televisió local. Naixia així, Televisió de Mataró. Un canal que va ser pioner de la televisió de proximitat a Catalunya, juntament amb la Televisió de Cardedeu.

Els inicis de la televisió es van forjar a l'edifici de Can Xammar, on el seu grup de fundadors van posar en marxa un projecte sorgit de les ganes i la necessitat de crear una televisió per explicar el dia a dia de la ciutat de Mataró. La digitalització va ser una gran passa pel conjunt de la televisió que ja compta amb més de 8000 hores d'emissió. A més, el mitjà ha servit com a escola de periodisme on comunicadors que han sorgit d'aquesta casa, han pogut assolir nivells nacionals i internacionals.

Tot i que la cadena va deixar d'emetre el 2010 a causa de la crisi econòmica, va tornar amb força renovada com a "M1TV" i actualment la fusió de televisió, ràdio i plataformes digitals fan de "Mataró Audiovisual" un mitjà de comunicació local referent.

 

Informa: L.Fernández