La SPAM posa en marxa quatre campanyes per incrementar l’adopció de gossos i gats

La Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) i la Fundació Daina engeguen les campanyes “Confia en mi”, “Confia + en mi” i “Adopta a un GPP” per facilitar l’adopció de gossos i gats. Tres noves iniciatives que se sumen a la campanya “Els que ningú vol” que impulsen des de fa anys totes dues entitats. Aquests quatre projectes bonifiquen les adopcions d’aquells animals que ja sigui per problemes de salut, de comportament o per l’estigma social que es té amb els Gossos Potencialment Perillosos (GPP) són menys adoptats que altres. Segons Silvia Serra, amb les diverses ajudes que es plantegen volen trobar bons adoptants que vulguin ajudar als animals amb més dificultats.

Totes les campanyes bonifiquen el cost de l’adopció a diversos nivells. A més, però, en el cas de les campanyes “Confia en mi” i “Confia + en mi” les dues entitats assumeixen el cost veterinari i un educador ajuda a la integració de l’animal a la nova llar. En el cas de la campanya “Adopta un GPP”, entre d’altres, es paga durant un any l’assegurança civil i es redueix el cost de la prova psicotècnica per aconseguir la llicència. Unes campanyes que Serra considera que hauria de fer l’administració pública.

A dia d’avui l’SPAM gestiona un total de 230 gossos i 110 gats. Asseguren que si no s’incrementen les adopcions, a nivell català les protectores no podran assumir la quantitat d’animals que gestionen i hauran de deixar de fer serveis per Ajuntaments.

Informa: S.Ruiz