La situació dels marxants del Maresme és greu

La davallada del consum, la limitació d'aforament i el perimetratge municipal dels caps de setmana han colpejat durament al sector

Els paradistes i marxants ambulants estan sent un dels gremis més castigats per les mesures restrictives que s'han imposat des de la pandèmia de la COVID19. El 30 per cent d'aforament i el perimetratge municipal durant els caps de setmana han provocat una disminució flagrant de l'afluència de compradors. A aquesta situació cal sumar l'absència del gairebé 1 milió de turistes estrangers que solien visitar el Maresme durant els mesos d'estiu i que a causa del confinament no van arribar mai.
Per aquest motiu el president de l'Associació de Marxants del Maresme, Martí Ramoneda, denuncia que amb aquestes condicions els mercats no poden funcionar correctament de manera que la situació de molts paradistes està sent molt complicada. Tot i això es segueixen aplicant mesures per garantir la seguretat dels visitants com la de reforçar els protocols sanitaris a les mateixes parades o el control d'accés en l'entrada i sortida de persones. 
Els mercats ambulants estan venent entre un 50 i un 90 per cent menys del que és habitual segons diferents associacions que els representen. Es tracta d'un sector que tradicionalment s'ha queixat de la poca consideració rebuda per part de les administracions públiques i que ara amb aquesta situació la sensació d'aïllament s'ha vist agreujada.

Informa: G. Lira / P. Villà