La SIOP consolida la tasca orientadora i d’acompanyament professional

La Setmana d’Informació i Orientació Professional (SIOP) arrenca dilluns 23 de març amb la voluntat de posar sobre la taula tota l’oferta formativa que existeix no només a Mataró sinó a tota la comarca del Maresme. Aquest any s’arriba a la 14a edició i amb aquesta es consolida la tasca orientadora i d’acompanyament professional que proposa la SIOP. Aquesta vegada, a més, s’acompanya d’una exposició que aterrarà a la Biblioteca Antoni Comas i que s’anomena ‘Transitar. Orientar-se en un món canviant’. Una exposició molt visual, ja que s’instal·la una casa tridimensional oberta, que desplega les seves parets en forma de panells i llindars. 

La SIOP proposa cinc dies dedicats a persones que els hi interessa la continuació d’estudis, no només als joves, sinó també als adults. Entre les activitats es poden conèixer les professions de l’Ajuntament de Mataró, la tasca dels Mossos d’Esquadra, la Policia Local o els Bombers, la Formació Professional, ensenyaments artístics o, fins i tot, conèixer l’oferta que es pot trobar a la universitat o les escoles d’adults. Tot plegat, en un llarg programa de trobades, xerrades i conferències en què per participar-hi cal apuntar-se. Les inscripcions ja estan en marxa però s’allargaran fins al 18 de març, tot i que en algunes activitats ja en queden poques places.

Entre els centres educatius col·laboradors de la SIOP d’aquest 2020 hi ha els Centres de formació d’adults Can Marfà i Can Noè i l’Escola Freta, l’Escola Pia Santa Anna, l’Institut Alexandre Satorras, l’Institut Miquel Biada, el Puig i Cadafalch i el Thos i Codina a més del Tecnocampus i altres instituts d’Alella, Canet de Mar, Calella, Premià de Mar i Santa Susanna.

Informa: M.Gómez / P.Andreu