La setmana dels barbuts d’aquest any no serà de les més fredes a Mataró

Malgrat la baixada de temperatura, sobretot nocturna, està previst que la setmana popularment coneguda com la més freda de l’any no ho acabi sent

Fotografia: tvmataró

Popularment, la setmana dels barbuts és la que es coneix com la més freda de l’any. Enguany però, els pronòstics fan pensar que no ho serà. Segons el meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme Quim Serra no està previst que els propers dies passin a la història perquè s’hi registrin les temperatures més baixes d’aquest recentment estrenat 2022.

De fet, el meteoròleg destaca que de moment, la setmana més freda en els darrers mesos es va viure entre finals de novembre i principis de desembre. Va ser llavors quan es van registrar temperatures de dos graus de mínima a la costa.

Des de començament d’any, la nit més freda ha estat la de dijous 13 a divendres 14 de gener amb una mínima nocturna de 4 graus a Mataró. Tal com afirma Serra, aquestes temperatures són les habituals per l’època. Serien fora del normal si se situessin les mínimes per sota dels 0 graus o les màximes per damunt dels 18. Un fet que va passar pels volts de Nadal.

Pel que fa a la resta d’hivern que queda, tal com explica Quim Serra, els mapes indiquen que les temperatures seran les esperables en aquesta època de l’any. El que sí que sembla que podria arribar és un canvi de temps acompanyat d’inestabilitat entre finals de gener i principis de febrer.