×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

La Serenata del carrer Sant Ramon arriba puntual a finals d'estiu

El carrer Sant Ramon ha viscut aquest cap de setmana una nova edició de La Serenata, una de les festes populars més antigues i tradicionals de la ciutat que arriba sempre a finals d'estiu. Després que l'any passat no es pogués celebrar al mateix carrer Sant Ramon a causa de les obres de renovació de les xarxes d'aigua potable, clavegueram i reurbanització del carrer, aquest any la festa ha tornat al seu lloc habitual. Un carrer renovat, sense voreres ni obstacles, que valoren molt positivament des de l'Associació de Veïns del carrer Sant Ramon. Aquesta no és l'única novetat però, la junta de l'Associació Social Cultural i Recreativa de la Serenata del Carrer Sant Ramon també s'ha renovat.

El pregó va donar el tret de sortida a la Serenata, aquest any a càrrec de Francesc Amat, una persona lligada al carrer des del seu naixement. Amat, que és economista i doctor en ciències polítiques va reflexionar sobre la importància del capital social.
La festa va estar farcida d'actes per a tots els públics, des de cinema a la fresca, tallers, espectacles, concerts i la cercavila de gegants. Dissabte, el gegant del carrer, en Ramonet, i el capgròs Lluïset van sortir a passejar pel barri acompanyats del GODrac, en Xanet Xaneta, en Figueret, el Ball de Bastons de Mataró i els Gegants de les Cinc Sènies. La Xindriada i el concert a càrrec de "Vents i cordes" van cloure la cercavila fent un homenatge també als 300 anys de la primera referència escrita del flabiol a Mataró.

La Serenata va acabar diumenge amb la tradicional missa en honor al Patró de Sant Ramon a la Capella de l'antic Hospital.
 

J.Penaranda