La seguretat i el trànsit, principals preocupacions dels mataronins

Una enquesta elaborada per la Diputació valora la gestió municipal amb 5,3 punts sobre 10. A més, el 65,5% creu que la ciutat va empitjorar en relació amb l'any 2021

La seguretat i el trànsit són les principals preocupacions dels mataronins segons una enquesta feta per la Diputació de Barcelona. El repunt del nombre de delictes gairebé un 30%, juntament amb l’augment de robatoris i furts, amb un 31% i un 34% respectivament, posen de manifest aquest neguit. A més, la implantació dels carrils bici ha alterat la circulació a la ciutat, sobretot en algunes de les artèries de la capital del Maresme.

Amb tot, la majoria dels enquestats aproven la gestió municipal amb un ajustat 5,3 sobre 10. Els serveis més ben parats, segons l'enquesta, són l'enllumenat, el transport públic i la recollida d'escombraries. Tres àmbits, que tot i no superar el notable, han marcat algunes de les inversions de l'Ajuntament en el darrer mandat. Per contra, els serveis que suspenen són l'aparcament, amb un 3,3, el preu de l'habitatge, amb un 3,8, i finalment, la seguretat ciutadana, amb un 4.

D’altra banda, més de la meitat dels ciutadans consultats, el 65,5% creu que amb relació a l’any 2021, la situació a la ciutat ha empitjorat, mentre que el 19,5% considera que ha millorat.

Malgrat això, l'enquesta sí que posa de manifest que els mataronins són optimistes i gairebé la meitat dels enquestats manifesten que la situació del municipi millorarà en el futur enfront d'un 40% que apunta que anirà a pitjor.

En altres aspectes, l'enquesta de la Diputació de Barcelona, evidencia un cert orgull de viure a la ciutat. I és que el 66% dels mataronins afirmen sentir-se molt o bastant satisfets de residir-hi. Un percentatge que, malgrat tot, es troba per sota de la mitjana del Maresme. En aquest sentit, a nivell comarcal, el 80% dels maresmencs manifesten que se senten molt o bastant satisfets de viure al seu municipi.