La segona onada de la pandèmia segueix alentint-se a Mataró

Tots els indicadors sanitaris segueixen baixant i la velocitat de reproducció s'apropa a 0,8. D'altra banda, en una setmana s'han reduït a la meitat el nombre d'aules confinades a Mataró

La situació sanitària de la Covid-19 a Mataró segueix millorant a poc a poc, tot i que els indicadors encara es troben en nivells elevats. Per onzè dia consecutiu, el risc de rebrot baixa i se situa ja en els 1.015 punts, 60 menys que el dia anterior. En comparació amb la setmana passada, l'Índex de Creixement Potencial s'ha reduït en poc més de 600 punts.

La velocitat de reproducció del virus (Rt) segueix alentint-se i se situa en el 0,83. Això implica que per cada persona infectada amb Covid-19 se n'infecta menys d'una i la pandèmia es redueix. Fa una setmana, quan la Rt ja es trobava en descens, aquest indicador se situava en l'1,51.

Aquests indicadors es corresponen al 2 de novembre, l'últim dia amb dades fiables. Segons el Departament de Salut, la setmana del 27 d'octubre al 2 de novembre, es van detectar 651 positius amb proves PCR i tests d'antígens. Unes dades acumulades que contrasten amb les de la setmana anterior. Entre el 20 i el 26 d'octubre 933 persones van donar positiu de Covid-19, el tercer pitjor registre d'aquesta segona onada de la pandèmia. La taxa de proves positives s'ha reduït també durant l'última setmana, passant d'una positivitat del 14,55% al 10,92.

Els últims dies també està començant a caure la incidència acumulada en 14 dies. A hores d'ara, aquest índex se situa en 1.219,17 casos per 100.000 habitants en 14 dies. Tres dies enrere, quan aquest indicador va arribar al seu punt més àlgid, la incidència acumulada va ser de 1.336,17 positius de Covid-19 per 100.000 habitants en 14 dies.

 

L'Escola Pia Santa Anna, entre els centres amb més aules confinades de Catalunya

D'altra banda, durant l'última setmana s'han reduït a més de la meitat el nombre de grups escolar aïllats a Mataró. Segons dades del Departament d'Educació, el 29 d'octubre hi havia 98 aules aïllades a la ciutat. A l'actualització d'avui, la xifra de grups confinats és de 47. El centre que té a hores d'ara més grups aïllats a Mataró és l'Escola Pia. Segons la Generalitat, 8 aules es troben en confinament per casos de Covid-19. Una dada que la situa com el vuitè centre de Catalunya amb més grups aïllats.

 

Informa: S.Ruiz