La sanitat de Mataró, coordinada a través de la nova Taula “Mataró Salut 2030”

Amb l’objectiu de coordinar-se plegats en l’àmbit de la salut però també de treballar conjuntament per trobar solucions a tot el que ha generat la pandèmia del coronavirus, ha nascut la Taula “Mataró Salut 2030”. La col·laboració de les administracions que intervenen en salut s’uneixen així per plantejar nous canvis, assegura l’Ajuntament a una nota publicada al seu web. Canvis que volen portar incorporats una “perspectiva de ciutat i de territori, per compartir projectes i iniciatives” des d’una visió més global i en xarxa per tal de millorar l’atenció a la ciutadania.

Dijous passat es van reunir per videotrucada els directius del Servei Català de la Salut (CatSalut), els de l’Institut Català de la Salut (ICS), el gerent del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), Ramon Cunillera, i els proveïdors de serveis sanitaris de Mataró i El Maresme conjuntament amb l’alcalde de la ciutat i la regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo. En aquesta trobada virtual es va parlar del model de transformació de l’Atenció Primària, el canvi de model compartit d’atenció en Benestar Social i Salut, la incidència en el treball en salut comunitària, salut pública i salut mental i finalment, el seguiment del Pla Estratègic de CatSalut en les fases de desescalada i la nova normalitat.

Abans de la creació d’aquest organisme ja existia el Grup de Treball de Salut Comunitària o la Comissió Tècnica pel projecte Mataró Ciutat Cuidadora, que ja unia diferents administracions de l’àmbit de la salut. A partir d’aquesta videotrucada s’ha constituït un grup de treball que es reunirà de forma periòdica.

Informa: M.Gómez