La Ronda Alfons XII passa a anomenar-se Ronda de la República

foto: mataro.cat
La Ronda Alfons XII passa a anomenar-se Ronda de la República

La Ronda Alfons XII és des d’aquest dimecres la Ronda de la República. Ja s’han canviat les 12 plaques que hi havia al llarg del vial i l’Ajuntament ha enviat més de 1000 cartes informatives a veïns i comerciants del carrer. El canvi també s’ha comunicat al Padró d’habitants i a d’altres departaments de l’Ajuntament implicats per facilitar les gestions dels veïns, com ara el canvi d’adreça del domicili en la documentació oficial.

D’aquesta manera es compleix un acord de Ple que plantejava l’eliminació de carrers i espais públics de Mataró dedicats als Borbons. La proposta es va aprovar el mes de juliol de l’any passat i se’n va donar compte al ple de setembre. Aquest no serà l’únic carrer que canviarà el seu nom, també ho farà el carrer Isabel II, que passarà a anomenar-se carrer Isabel.  En aquest cas encara s’ha de fer efectiu el canvi. Com apunta algun dels veïns, el canvi farà que el carrer recuperi el seu nom original.

La proposta inicial s'havia produït per part d'ERC-MÉS tot i que finalment va rebre el suport de tots els partits polítics exceptuant Ciutadans, el Partit Popular i Plataforma per Catalunya. En aquesta proposta també es contemplava la possibilitat de canviar els noms dels carrers Amàlia i Cristina, tot i que finalment es van decidir mantenir.

 

Informa: C.Sànchez/ A.Gual

Tags: