La Romeria Rociera arriba als 43 anys i pateix per la pluja

Aquest cap de setmana el Parc Forestal serà l’epicentre un any més de la Romeria Rociera. Organitzat des de fa 43 anys per la Casa d’Andalusia de Mataró, aquesta és una festa religiosa dedicada a la Virgen del Rocío. Al llarg de tot el cap de setmana, al Parc Forestal hi haurà instal·lades casetes obertes a tothom de les diverses entitats que participen de la Romeria Rociera, com la Hermandad La Armonía, la Casa Cultural Sabor Andaluz, Peña Al-Andalus o la Hermandad Rociera Divina Pastora de Mataró, a més de la Casa d’Andalusia. El gran dia de la Romeria Rociera serà diumenge. A les 8 del matí, hi haurà una concentració rociera a la Plaça d’Andalusia acompanyada d’una ofrena floral a la Virgen del Rocío. A ¼ de 9 començarà la romeria fins al Parc Forestal. Allà, a 2/4 d’1 del migdia tindrà lloc la tradicional missa rociera a càrrec del bisbe Joan Godayols i cantada pel Coro Sueño Rociero del Centro Cultural Andaluz de Granollers. 

Igual que l’any passat, hi ha risc de pluja durant tot el cap de setmana, sobretot diumenge al matí en el moment de la romeria fins al Parc Forestal. Si la pluja fa impossible que la gent acompanyi a la Virgen del Rocío, Echevarría explica que la pujaran en cotxe fins al Parc Forestal des d’on seguiran amb la celebració.

A part de diumenge, també es faran diversos actes al cap de setmana. Aquest vespre hi haurà l’acampada de romeros; dissabte a les 7 del vespre a l’escenari central hi haurà diverses actuacions com balls de la Casa d’Andalusia, l’Escola de Dansa Susana Salvador i la Casa Cultural Sabdor Andaluz. A les 9 de la nit, les actuacions seguiran a la caseta de la Casa d’Andalusia amb balls de membres de la mateixa entitat i un concert en acústic d’Ismael González.

Informa: C.Salad / S.Ruiz