La restauració de Mataró no pagarà per terrasses i brossa

Aquells establiments que hagin hagut d'aturar la seva activitat o que aquesta s'hagi vist afectada no hauran de pagar aquests dos tributs del 16 d'octubre al 31 de desembre

Aquesta mateixa tarda l’Ajuntament de Mataró ha donat a conèixer un nou ajut per aquells establiments que han hagut de cessar la seva activitat o que s’han vist afectats per les últimes restriccions aprovades per la Generalitat.

Aquesta nova mesura municipal consisteix en l’exempció del pagament de la taxa de terrasses i de la brossa. El període dins del qual no s’hauran d’abonar és el comprès entre el 16 d’octubre i el 31 de desembre. D’aquesta iniciativa se’n podran beneficiar establiments com ara la restauració, centres d’estètica, espais lúdics, sales de joc o locals d’oci nocturn.

Per aquells negocis que van rebre el rebut d’aquests tributs al mes de setembre i que, per tant, no contemplaven aquesta exempció, se’ls retornarà la part corresponent. En canvi, aquells establiments que tinguin el pagament domiciliat ja se’ls aplicarà directament la quota amb les reduccions correctes.

La reducció esmentada va ser aprovada ahir per decret pel regidor d’Administració, Bon Govern i Mobilitat, Juan Carlos Jerez. Aquesta mesura està contemplada dins de les que està impulsant la Taula de reconstrucció social i econòmica de la ciutat. Pel que fa al seu impacte econòmic sobre el pressupost del 2020 serà de 133.384,32€.

Finalment, el govern municipal també ha anunciat el compromís d’estudiar nous ajuts fiscals de cara al 2021 per aquells sectors més afectats per la Covid-19.

Informa: L.Sanmiquel