La residència Ca N'Amell de Premià de Mar passa a mans del Consorci Sanitari del Maresme

Ca N'Amell, la residència geriàtrica de Premià de Mar, passa a ser gestionada temporalment pel Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) després d'haver estat intervinguda per la Generalitat de Catalunya. La residència ja ha registrat 24 morts i només 28 persones, de les més de 200 que hi viuen, han donat negatiu als testos de coronavirus. Així, ahir a la nit el Servei Català de la Salut (ICS) va prendre la decisió que l'empresa privada propietària del centre, DomusVi, no compleix amb els requisits mínims per l'aïllament dels pacients afectats i la seva atenció sanitària.

Segons ha informat el CSdM, aquest mateix matí ja s'han reunit amb professionals de l'equip d'atenció primària de Premià, que és qui diuen que van donar la veu d'alarma, membres de la direcció de la residència Ca n'Amell i DomusVi amb la voluntat d'avaluar les instal·lacions, els residents i establir un pla d'actuació. En aquest sentit el CSdM també ha establert un equip gestor per assumir des d'avui la direcció del centre.

La mesura arriba just després que l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Àngel Méndez, acusés mitjançant un tuit de "negligència absoluta de la direcció de la residència" amb qui assegura que no van tenir cap opció de comunicar-s'hi tot i el seu oferiment. També va denunciar la falta de resposta del departament de Salut i Afers Socials de la Generalitat com a màxims responsables de la situació.

Informa: J.Peñaranda