La represa de Santa Maria

Han estat setmanes tancats, han hagut d’adaptar serveis a les noves tecnologies, al mateix temps que ho han fet part dels seus feligresos. Han anat obrint i adaptant els serveis a cada una de les fases i ara ja obren adaptats a la represa. La Basílica de Santa Maria és un dels espais de culte de Mataró que intenta tornar a la normalitat.

-.-

La Basílica de Santa Maria ja fa setmanes que ha obert les portes per donar servei als seus feligresos. Uns serveis que s’han adaptat en cada etapa del confinament i desconfinament i que segueixen adaptades en aquesta represa. Aquests mesos, sobretot les setmanes amb les instal·lacions tancades, han servit per posar en valor conceptes que s’havien deixat en segon terme com el de l’església domèstica o la comunió espiritual.

Amb la reobertura de les seves portes la Basílica ja va introduir mesures de seguretat per evitar el contagi de la covid-19. De fet està previst que les mesures segueixin així durant els propers mesos, amb la premissa de mantenir la distància i la higiene. Bancs marcats on els feligresos poden seure, portar la mascareta o el gel hidroalcohòlic també present dins la Basílica.

La celebració de l’eucaristia, doncs, s’ha adaptat a la situació. Sobretot en dos moments. Un el de la pau, on no es dona amb la mà i l’altre el de la comunió, on també es prenen les mesures possibles.

Però la situació més complicada durant aquestes mesos ha estat la d’acompanyar les famílies en la pèrdua d’un familiar. Tot i la impossibilitat de fer enterraments el propi rector ha acompanyat a les famílies, i ara es comença a donar sepeli a molts dels difunts durant aquestes setmanes.

El rector explica que entre la seva comunitat es viu amb temor la possibilitat d’un rebrot i demana consciència a tots els mataronins i mataronines per tal de poder-lo evitar.