La reobertura de les aules, un repte pels centres educatius

El retorn als centres educatius pot ser positiu per als alumnes que emocionalment han de tancar el curs escolar, sobretot pels nens i nenes de sisè que a partir de l'any que ve començaran una nova etapa a l'ESO. Així ho afirma Xavier Balaguer, tutor de 6è de primària de l'Escola Angeleta Ferrer de Mataró. El docent, però, veu complicat aplicar totes les mesures de seguretat que demana el Departament d'Educació. Tot i que les escoles dels territoris que es troben en fase 2 puguin obrir les portes per donar suport als alumnes, de cara a setembre, quan es reprenguin les classes, es vol reduir el nombre de nens per aula, el que es tradueix en més espais i més professorat.

Balaguer ha explicat que aquests darrers mesos la feina no ha baixat, just tot el contrari. S'han seguit oferint classes virtualment i buscant nous mètodes per arribar als alumnes. Gràcies al suport de l'Ajuntament i el departament d'educació dels Serveis Territorials del Maresme i el Vallès Oriental han pogut facilitar dispositius com tauletes i portàtils o connexió a internet a totes aquelles famílies que no disposaven d'aquests recursos per seguir amb el vincle escolar. Tot i això assegura que no ha estat fàcil.

És per aquest motiu que tot i haver seguit amb l'activitat lectiva aquest tercer trimestre que s'ha impartit virtualment no els compatibilitzarà amb les notes de final de curs.

Informa: J.Peñaranda