La regidora Isabel Martínez, entre els afectats pel terratrèmol a Indonèsia

La mataronina Isabel Martínez, regidora de CiU a l’Ajuntament de Mataró, és una de les turistes catalanes que ha viscut en directe el terratrèmol de magnitud 6,9 que ha sacsejat Indonèsia aquest diumenge i que ha provocat la mort d’un centenar de persones.

Martínez ha explicat en declaracions a Mataró Audiovisual que, en el moment del terratrèmol, ella es trobava a Ubud, una localitat del sud-est de Bali situada just davant de Lombok, epicentre del moviment sísmic. A Ubud, es va notar un segon sisme de magnitud 5, però la tremolor va ser també “molt intensa”, segons la regidora, que va viure com “va trontollar tot el terra i com es feien esquerdes" a les parets de l’hotel on es trobava.

Des d’aquest dilluns, uns 200 espanyols esperen a l’Aeroport Internacional de Lombok per poder agafar un vol i sortir de l’illa dijous com a molt tard. La mataronina s’ha inscrit a l’Ambaixada Espanyola a Bali per deixar constància que es troba de viatge a Indonèsia però ara continua el seu recorregut cap al nord de l’illa, on hi ha la zona dels volcans.   

Martínez demana a l’Ambaixada Espanyola a Bali i a la Generalitat de Catalunya que "ajudin" totes les persones que intenten sortir, no només de l’illa de Lombok, sinó també de les Gili. “Sabem que hi ha gent espanyola que encara intenta sortir d’altres illes, com les Gili, on la situació és molt caòtica”, ha explicat. 

El passat 29 de juliol, un altre sisme – en aquest cas de magnitud 6,4 - va causar també a Lombok la mort d’almenys 16 persones i 355 ferits. Indonèsia ha iniciat aquests dies l’evacuació de 900 turistes a illes petites. De moment, l’Agència Nacional de Gestió de Desastres ha retirat l’avís de tsunami.