La prevenció, clau per evitar incendis en el futur

La gestió forestal i la prevenció seran claus per a evitar futurs incendis a casa nostra. El canvi en el clima, amb períodes de sequera més llargs, temperatures lleugerament més altes i més presència de vent podria comportar incendis més virulents en un futur, com ja s'està donant en diferents llocs del planeta. Així ho ha afirmat Vicenç Ribas, de l'ADF de Serra de Marina, qui explica que l'època de risc ens arribarà entre juny i setembre, però que cal començar a treballar des de ja mateix en temes de prevenció, tant a curt com a llarg termini.

Ribas afirma que ens haurem d'acostumar a veure més incendis com els que es van viure el 2017 a Portugal i el 2018 a Grècia si no es fa una prevenció adequada. Incendis de gran virulència que van crear una gran alarma social. Parlant dels incendis que estan devastant Austràlia des de fa mesos, Ribas explica que aquest és un cas dels anomenats incendis de "quarta generació", que destaquen per la seva gran extensió, una càrrega de combustible molt forta i unes condicions climàtiques molt adverses.

Un incendi que avui dia ja ha cremat una superfície similar a la d'Irlanda ha deixat 25 morts i més de 1800 habitatges calcinats. Un incendi que afirma Ribas, no seria possible que es reproduís aquí a casa nostra amb la mateixa extensió, però si amb aquesta intensitat.

Informa: A.Gual