La preinscripció escolar, telemàtica i a partir de la segona quinzena de maig

El Departament d’Educació ha anunciat dates oficials per a les preinscripcions escolars. Per infantil, primària i ESO seran del 13 al 22 de maig. Per batxillerat, en canvi, s’hauran de fer entre el 27 de maig i el 3 de juny. Per cicles de grau mitjà seran del 2 al 8 de juny i pels de grau superior, del 10 a 17 de juny. Les noves dates arriben gairebé dos mesos d’haver-se hagut d’ajornar pel coronavirus.

Com que els centres escolars continuaran tancats, des d’Educació es vol promoure la sol·licitud telemàtica. Els que optin per aquesta opció, hauran de dirigir-se a la pàgina web preinscripcio.gencat.cat. Per aquells que no tinguin la possibilitat de fer servir aquest sistema, s’habilitaran 3 dies, del 19 al 22 de maig, per presentar la preinscripció de manera presencial. S’ha de tenir en compte però, que serà imprescindible demanar cita prèvia a través dels portals de cada centre escolar o del Departament d’Educació. 

Per tal de no córrer cap risc, els centres desinfectaran i acondicionaran les seves instal·lacions per rebre les persones que entreguin la sol·licitud presencialment. A més, hi haurà restriccions i protocols de seguretat. Per exemple, hi haurà un màxim de 5 persones treballant, hauran d’anar equipades amb guants, mascaretes i pantalles facials, s’instal·laran mampares separadores, hi haurà gel hidroalcohòlic i es designarà una persona perquè vetlli pel compliment de les mesures de seguretat. 

Informa: L. Sanmiquel