La possibilitat de patir un segon confinament preocupa la PIMEC

Un segon confinament podria debilitar greument el teixit econòmic de Mataró i la comarca. Així ho afirma Joan Pera, president de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord. Durant aquests mesos d'inactivitat les petites i mitjanes empreses s'han ressentit i algunes, fins i tot, no han pogut tornar a aixecar persianes. Ara, però, l'efecte d'una segona onada d'aïllament podria ser molt pitjor. Pera explica que es podria arribar a tancar al voltant del 20% del teixit industrial de Catalunya

De fet, l'atur a la ciutat encara és lluny dels registres que hi havia abans de la crisi del coronavirus i a finals de juny el nombre de treballadors afectats per un ERTO encara seguia creixent arribant a les 10.233 persones a Mataró i les 31.027 al Maresme. Pera recorda que alguns d'aquests treballadors encara no han cobrat i molts d'ells no saben si es podran reincorporar a la feina. A més a més, diu, totes aquelles persones que van sol•licitar préstecs se'ls va demanar unes condicions molt lligades als beneficis de les entitats financeres.

Pera ha remarcat la necessitat d'enfortir el teixit productiu de les petites i mitjanes empreses, un sector arrelat al territori i amb poques probabilitats que marxi a l'estranger. En aquest sentit, els presidents de PIMEC al Maresme-Barcelonès Nord, Vallès Occidental i Vallès Oriental, demanen actuacions urgents per a la segona corona metropolitana nord, on el govern espanyol destina tan sols el 20% de la inversió respecte al 80% que rep Barcelona. Demanen, entre d'altres, la millora de la xarxa i servei de trens de Rodalies, el rescat dels peatges o un bon enllaç amb l'AP7 entre Tordera i Girona.

Informa: J.Peñaranda