La policia recorre als drons per ampliar la recerca dels nois al pantà de Susqueda

El cotxe de la jove parella del Maresme desapareguda no va caure al pantà de Susqueda per accident. Això és l’únic que se sap del cas de Marc Hernández i Paula Mas, just quan avui fa una setmana de la seva desaparició. Aquest dijous, la policia i els Bombers han reprès les tasques de recerca en el pantà de Susqueda i els seus voltants. Des d’ahir a la tarda ho fan amb el suport de diversos drons, per ampliar el radi de la recerca i tractar de trobar els joves, si és que són dins de l’embassament. El conseller d’Interior, Joaquim Forn, va confirmar ahir al migdia que la principal línia d’investigació amb la qual treballen els Mossos d’Esquadra és que algú empenyés el cotxe dels joves de manera intencionada. Però no es descarten altres hipòtesis, com la fugida voluntària.

La parella va marxar dijous passat a Girona amb la intenció de fer una travessa amb caiac. Després que els seus familiars alertessin que no sabien res d’ells des de feia dies, els Mossos d’Esquadra van començar a buscar-los dissabte al pantà de Susqueda, un dels llocs on havien dit que tenien previst anar-hi. Dilluns, després de seguir el rastre d’unes rodes al terra, van localitzar el seu cotxe, un Opel Zafira de color blau, en una zona del pantà de difícil accés, la de Coll Palomera. I un cop reflotat, es van trobar dins del vehicle prou pistes com per pensar que algú l’havia enfonsat de manera intencionada. A dins hi havia la documentació dels joves, roba, sacs de dormir, menjar i d’altres pertinences personals i una pedra damunt dels pedals. Però no s’ha confirmat que aquesta hi fos col·locada de manera intencionada, ja que també podria haver entrat al cotxe quan aquest s’enfonsava, ja que la finestra del conductor estava oberta.

Des d’aleshores, policia, bombers, agents forestals i d’altres efectius dels cossos de seguretat, treballen plegats en el pantà, des d’ahir a la tarda fins i tot amb l’ajuda de drons, aparells amb càmeres que sobrevolen la zona.

La comarca, pendent de la recerca dels dos joves maresmencs 

El Maresme està molt pendent de la desaparició de la parella des que va transcendir que els seus familiars els buscaven, tal i com van publicar-ho a diverses xarxes socials. Marc Hernández, de 23 anys i veí d’Arenys de Munt, és molt conegut al seu poble, segons l’alcalde, Joan Rabasseda, qui ha dit en declaracions a Ràdio Arenys que la seva desaparició els ha afectat molt. El jove està vinculat a activitats diverses d’Arenys de Munt, com les Cate-colònies, on ha estat monitor.

De la seva banda, Paula Mas, és una noia de 21 anys resident a Cabrils que treballa en una pizzeria de Vilassar de Mar, segons informa ‘El Punt’. L’Ajuntament de Cabrils ha emès un comunicat, on expressa el seu suport a les famílies i amics dels nois; el reconeixement a les tasques de recerca dels Mossos d’Esquadra, Bombers, Agents Rurals i d’altres cossos i serveis d’emergència. Però sobretot demana respecte a la intimitat de les famílies i que no es difonguin rumors o dades no contrastades relacionades amb els fets.