La Policia Local interposa 16 sancions per incompliment de l'estat d'alarma

La Policia Local de Mataró ha interposat fins aquest diumenge un total de 16 denúncies per l’incompliment de la normativa que determina l’estat d’alarma. Aquestes sancions corresponen principalment a vianants i vehicles que ja havien rebut avís previ. També s’ha hagut d’obligar un bar a tancar perquè tot i l’avís, continuava obert al públic. En concret, 9 de les denúncies són per estar reunits en grup en parcs tancats, 5 per circular per la via pública sense un motiu autoritzat, un per no respectar els advertiments de tancament d'espais i un altre per retirar els precintes dels parcs tancats.

També s’estan establint controls estàtics i dinàmics de la Policia Local que han de fer complir que es minimitzi al màxim la mobilitat i la circulació de persones i garantir que no obrin establiments que tenen prohibit fer-ho.

El fet d’incomplir les normes establertes en el marc d’estat d’alarma es considera una infracció greu que pot comportar sancions que van de 600 a 30.000 euros, segons dicta la Llei de Seguretat Ciutadana.

Informa: C.Sánchez