La policia evita la confluència entre les manifestacions unionista i antifeixista

Manifestació "Mataró es queda a Espanya"

Més d’un centenar de persones s’han manifestat a Mataró aquest dissabte a la tarda per defensar la unitat d’Espanya. La marxa, sota el lema “Mataró es queda a Espanya”, s’ha iniciat a la Plaça Rafael Casanova, al barri de Cerdanyola, fins arribar a l’Ajuntament de Mataró passant pels carrers de Ramon Berenguer, Avinguda Gatassa, carrer Miquel Biada, Sant Benet i Sant Josep. Durant la caminada s’han sentit proclames com “vosotros golpistas, sois los terroristas”, “somos catalanes y somos españoles” o “Puigdemont a prisión” entre molts d’altres càntics.

Un cop ha arribat a l’Ajuntament, la comitiva s’ha aturat i s’ha llegit un manifest a càrrec del membre de la llista de Vox a les passades eleccions municipals a la ciutat, José Casado. Casado ha destacat que els polítics s’aprofiten del procés per deixar desatesos aquells catalans que també se senten espanyols. També ha titllat de “nazi” el President de la Generalitat Quim Torra.

Una hora abans, s’ha iniciat una altra manifestació convocada per Unitat Maresme Antifeixista per mostrar el seu rebuig a la concentració a favor d’Espanya. “Cap espai als feixistes” era el nom d’aquesta segona mobilització que s’havia reunit a la Plaça Granollers. Quan més de 300 persones es dirigien cap a la manifestació unionista, furgons dels Antiavalots dels Mossos d’Esquadra han encerclat la marxa a l’altura de la Urbanització Sant Salvador, a l’Avinguda Puig i Cadafalch. Els agents han advertit que es tractava d’una concentració no autoritzada. Els participants han quedat bloquejats en aquell espai fins que no ha acabat l’altre manifestació. A l’inici del bloqueig hi ha hagut moments de tensió, quan alguns manifestants han volgut escapar del cercle policial. Després només haurien estat identificats aquells que han abandonat el cordó voluntàriament.

Informa: O.Debat/ J.Masriera