La pluja i les baixes temperatures protagonitzen l’inici d’un mes de juny atípic

La pluja està acaparant tot el protagonisme en una època a la qual no estem acostumats a presenciar-la. Normalment, la primera setmana de juny és sinònim de bon temps i de l’inici de la calor. Aquest any però, està sent tot el contrari. Des que va començar aquest mes, la pluja més intensa que s’havia registrat va ser la que va caure divendres. Llavors es van registrar entre 8 i 9 litres a la ciutat de Mataró. En canvi, avui a dos quarts de sis de la tarda ja se superaven els 20 litres. A més, en diferents indrets de la ciutat, inclús hi ha caigut pedra. La capital del Maresme està sent la que més aigua està acumulant de tota la comarca fins ara.

Segons Quim Serra, meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, feia 28 anys que no es vivia un inici de juny tant inestable com el d’enguany. El darrer va ser al 1992 i llavors la inestabilitat es va allargar fins a mitjans de juliol. Tot i així, tots els mapes indiquen que la situació s’ha de normalitzar de cara als propers dies.

D’altra banda, la temperatura també està sent notícia aquests dies. Aquesta nit passada s’ha registrat una mínima de 13 graus a la ciutat, una temperatura que es va repetir la matinada de divendres a dissabte. Segons dades històries, aquestes mínime se situen entre 3 i 4 graus per sota de l’habitual a aquesta època. Malgrat això, s’espera que de cara al cap de setmana i a principis de la setmana vinent, la situació es normalitzi i que la temperatura remunti.

Informa: L.Sanmiquel