La pluja deixa poques afectacions al Maresme

El municipi on ha plogut més ha estat Arenys de Munt, amb 61,8 litres per metre quadrat; a Mataró s’han acumulat 26,2 litres d’aigua en una hora

L’episodi de fortes pluges anunciat per aquest divendres a bona part de Catalunya ha tingut poques afectacions al Maresme, almenys fins al vespre. La zona més afectada pels aiguats ha estat la del centre de la comarca, on ha plogut amb força entre les cinc i les sis de la tarda. Arenys de Munt ha estat el municipi amb un registre més important de pluja: 61,8 litres per metre quadrat.

Segons Protecció Civil, s’haurien fet una quinzena de trucades al 112 per petites inundacions i per problemes estructurals i al subministrament elèctric. Les trucades provenien de municipis com Arenys de Mar, Premià de Mar i Cabrera de Mar, on les rieres i els torrents baixaven plens. Els Bombers, per la seva banda, només han hagut d’enviat una dotació a Arenys de Munt quan el terrat d’una casa començava a inundar-se. 

A Mataró, s’han registrat 26,2 litres per metre quadrat en una hora, una xifra que queda lluny dels 90 acumulats ara farà un any, quan es va inundar el Cargol. Aleshores un home va a estar a punt de morir ofegat en aquest pas soterrani, després que el seu cotxe quedés atrapat quan intentava creuar-.lo. Al conjunt del Maresme, el registre de pluja s’ha mogut entre els 15 i els 35 litres per metre quadrat en una hora.