La planta de residus estudia quina és la procedència de les males olors

Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme està elaborant un estudi sobre les olors de la ciutat. Un anàlisi que va començar l’estiu de l’any passat en els entorns de la planta i que s’ha ampliat a la resta de la ciutat arran de les olors notades darrerament a Mataró. L’objectiu d’aquest estudi és determinar quines olors afecten a la ciutat i poder-ne determinar la seva procedència. Segons el director del Consorci, Carles Salesa, l’origen de les olors és a dia d’avui desconegut. A micròfons de Mataró Audiovisual, Salesa afirma que més enllà d’un problema amb unes portes que assegura que no ha tingut gran impacte, no hi ha hagut variacions en els sistemes de funcionament de la planta. L’estudi es fa mitjançant analítiques i diaris d’olors i compta amb col·laboració de la ciutadania.

Per evitar al màxim que puguin sortir males olors que genera la brossa orgànica en els diversos processos que es fan a la planta, des del Consorci utilitzen diversos sistemes. El principal és un biofiltre inorgànic d’alta tecnologia que permet fer més eficient l’eliminació d’olors.

El director del Consorci també desmenteix que les olors siguin tòxiques ja que no estan relacionades amb la incineradora, sinó amb la matèria orgànica. Dos aspectes que Salesa explica que són totalment independents dins la planta.  De fet, pel que fa a l’emissió de dioxines per part del Consorci es troba gairebé un 80% per sota del límit reglamentari.

Tant les dades com l’estudi que s’està elaborant van ser un dels temes que el president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme va explicar durant la reunió informativa que es va fer ahir al vespre al Centre Cívic del Pla d’en Boet sobre els episodis de males olors.

 

Informa: S.Ruiz