La Plaça de Santa Anna torna a escoltar el Nadal en silenci durant 10 minuts

Un any més, al voltant d’una cinquantena de persones es van aplegar dijous a la Plaça de Santa Anna per reflexionar sobre les festes nadalenques en un acte marcat per la pandèmia

Durant 21 anys, diverses entitats organitzen una trobada el dia 24 de desembre per aturar durant 10 minuts el ritme frenètic que implica el Nadal. En aquest 2020, la Plaça de Santa Anna ha tornat a ser l’escenari escollit i en ella s’hi van aplegar més d’una cinquantena de persones.

Tal com explica Dolors Fernández, Coordinadora Justícia i Pau Maresme (una de les entitats organitzadores), durant aquesta època el brunzit dels carrers no permet escoltar el Nadal.

D’altra banda, els 10 minuts de silenci d’aquest dijous també van voler recordar totes aquelles famílies que aquest any, pel culpa del coronavirus, han perdut algun dels seus membres o també aquelles persones que passaran les festes soles bé sigui en hospitals o residències.

Tradicionalment, en aquest acte es fa la lectura d’un manifest que ajuda a reflexionar. En aquesta ocasió, l’autor ha estat Xavier Melloni i a diferència d’anys anteriors, el text no s’ha pogut repartir entre els assistents a causa de les mesures per contenir la Covid-19. Per recuperar-lo es pot trobar a la web de la revista Valors. En l’edició d’aquest 2020, tampoc s’han pogut repartir espelmes, un element que simbolitza la llum.

Informa: L.Sanmiquel / M.Castilla