La PEM reclama coordinació a l'hora d'aplicar la sisena hora

La PEM reclama que les escoles que facin la sisena hora a la primària puguin coordinar aquesta hora de més també a l'etapa d'infantil. Les famílies que tenen fills en aquestes dues etapes es troben en què els petits han de fer també aquesta hora de més en benefici de la logística familiar. Una hora de més que a infantil es recolza amb acollides o extraescolars, a les que han de fer front a nivell econòmic els pares. El portaveu de la Plataforma per l'Educació a Mataró, Joan Lleonart, ha afirmat a l'entrevista del Mataró al Dia que cal ampliar la sisena hora també a infantil o aconseguir que no suposi una despesa per a les famílies. 

D'altra banda, la PEM assenyala que el parc d'escoles de la ciutat es troba en un estat d'envelliment destacat. Edificis que es van construir als anys 80 o 90, i fins i tot n'hi ha de més antigues. En aquest sentit la Plataforma assenyala que molts espais requereixen més d'un pla d'inervsions per millora dels edificis. De tota manera apunten que és dificil trobar finançament.

Des de la PEM també han alertat que en els darrers anys s'ha deixet de banda la detecció de les diferents necessitats especials a les aules. Una tasca que consideren imprescindible per evitar que quedin concentrades sempre als mateixos centres.

Tags: