La Parròquia de Sant Josep celebra el 150è aniversari

Sant Josep

Es compleixen 150 anys de la Parròquia de Sant Josep, un edifici històric de Mataró que ha passat per diferents transformacions al llarg del temps. Construida a finals del Segle XVI, l'Església va funcionar com a convent dels Carmelites, devots de Sant Josep que es van establir a Mataró durant 200 anys. L'edifici va tancar al 1835 per la llei de desamortitzacions de Mendizábal, però 8 anys més tard es va tornar a obrir com una segona església de la parròquia de Santa María. No va ser fins al 1868 que l'esglesia de Sant Josep es constituí com a parròquia.

El Responsable de l'arxiu de la Parròquia de Sant Josep, Joan Comellas, explica que el creixement  demogràfic va ser la causa principal per l'establiment d'una segona parròquia a Mataró. Tot degut al compliment de les normatives establertes en el Concili de Trento.

Per commemorar aquests 150 anys es realitzaran diferents activitats. De fet, aquest 15 de Març, L'associació Amics de la Ciutat de Mataró ha organitzat una conferencia a càrrec del propi Comelles, on es fará una mirada histórica de la Parròquia de Sant Josep.

 

Informa: J.Méndez