La pandèmia segueix creixent a Mataró

El ritme de vacunes posades també augmenta: només ahir es van posar 971 primeres dosis, la xifra més alta de la campanya de vacunació

Les dades de la Covid-19 segueixen empitjorant a Mataró. Tots els indicadors epidemiològics segueixen creixent i la previsió és que encara ho facin com a mínim un parell de dies més.

Els positius detectats avui se situen en els 110 casos setmanals, vuit més que ahir. Unes dades que corresponen al període d’entre l’21 i el 27 de març i que comporten que el risc de rebrot i la velocitat de transmissió tornin a valors de fa més de 10 dies.

Concretament, el risc de rebrot és avui de 205 punts, gairebé una vintena de punts més alt que ahir. El llindar dels 200 punts no se superava a Mataró des del 17 de març.

La velocitat de contagi se situa al 1,18, el que comporta que per cada 100 positius es contagien 118 persones. És el segon dia seguit que la Rt es troba per sobre de l’1, el que indica que la pandèmia es torna a trobar en fase de creixement a la capital del Maresme. L’últim cop que Mataró va estar per sobre de l’1 va ser el 13 de març.

Més de mil vacunes posades en un dia

El que també segueix a l’alça són les dades de la vacunació a Mataró. Ahir es va batre el rècord de primeres dosis posades en un sol dia: un total de 971. Això sumat a les 124 segones dosis va fer que la ciutat hagi superat per primer cop des de l’inici de la campanya de vacunació les mil dosis administrades en una jornada. Fins ara, el pic més alt de vacunes posades va ser el 24 de febrer amb un total de 806 dosis (794 primeres i 12 segones).

Aquest increment de primeres dosis sobretot s’ha notat en els majors de 80 anys. Si ahir el percentatge de persones més grans de 80 amb una dosi era del 35%, avui ha crescut fins al 45,9%.

A hores d’ara, hi ha un 10,6% de la població mataronina que ja ha rebut una dosi de la vacuna. Ahir era del 9,9%. El percentatge de segones dosis administrades, en canvi, ha augmentat menys: ha passat del 5,2% ahir al 5,3% avui.

Informa: S.Ruiz