La PAH detecta més de 200 pisos propietat de fons voltor a Mataró

La PAH denuncia la venda de pisos propietat de bancs a fons voltors i alerta que això farà que es produeixin més desnonaments. Segons la plataforma, la negociació amb aquests tipus de fons d’inversió especulatius, és molt més complicada que amb els bancs, fet que dificulta la feina que es fa a l’hora de frenar un desnonament. Calculen que a Mataró hi ha entre 200 i 300 pisos propietat de fons voltors, alguns d’ells ocupats per famílies en situació de vulnerabilitat, que tot i tenir la petició aprovada en taula d’emergència no han pogut accedir encara a un pis de lloguer social. 

Vendes a fons voltors que es produeixen a preus baixos, amb descomptes  exigits d’entre el 50% i el 80% i que es fan a partir de paquets de grans quantitats d’habitatges. Per exemple, el passat mes de setembre el Banc Santander va vendre a un d’aquests fons oportunistes un paquet de 35.000 habitatges per 1.535 milions d’euros. La majoria d’aquests immobles són béns adjudicats per l’impagament dels clients durant la crisi.

El passat 1 d’octubre es va fer a Mataró, el primer desnonament de tot l’Estat en un pis propietat de Cerberus, el fons voltor nord americà, que a Espanya té com a persona de referència el fill de l’expresident José Maria Aznar. Aleshores, i a través del banc que havia venut el pis, el BBVA, aquest desnonament es va aconseguir aturar. Una mateixa situació que ja s’ha reproduït en d’altres punts de l’estat espanyol, però amb menys èxit.   

Informa: A.Gual / S. Ruiz