La PACC denuncia una falta de polítiques d'habitatge de l'Ajuntament

La PACC denuncia una falta de polítiques d'habitatge de l'Ajuntament

“Mataró no ha fet mai polítiques d’habitatge adequades a les necessitats de la ciutat”. La PACC, la Plataforma d’Afectats per la Crisis i el Capitalisme, afirma que el govern sempre parla de polítiques d’habitatge, però en canvi mai aconsegueix solucionar els problemes se’n deriven. Unes conclusions que la PACC exposa a l’informe “L’emergència habitacional als barris de Mataró”, elaborat per la mateixa plataforma. El conjunt de dades vol demostrar que la ciutat té una greu emergència habitacional. Especialment als barris de Rocafonda i Cerdanyola, d’on provenen la majoria dels 811 casos que ha abordat la plataforma des del 2014.

La PACC afirma que el preu mig del lloguer el 2014  a Mataró era de 484 euros. Una xifra que augmenta fins a 629 el 2018 degut a la manca d’oferta i l’alta demanda. La plataforma critica que l’administració no posi topalls i reguli el mercat. Una situació que crea impagaments i, per tant, desnonaments. La PACC comptabilitza 127 desnonaments en aquests primers mesos de 2019, una tendència que duplica el número dels últims anys i evidencia la necessitat de crear polítiques en matèria d’habitatges. Afirmen que a dia d’avui hi ha uns 400 desnonaments anuals. 

La Plataforma d’Afectats per la Crisis i el Capitalisme critica que l’Ajuntament no tiri endavant les propostes que s’aproven al ple i demana la creació d’una mesa d’emergència pròpia a la ciutat. Expliquen que a Catalunya n’ hi ha 11, però cap a Mataró. Això suposa que els casos de la ciutat es derivin a la Generalitat, un fet que suposa més entrebancs per poder resoldre’ls amb eficàcia.  

La plataforma celebra cinc anys amb optimisme. Exigeixen l’aplicació de noves mesures habitacionals al nou govern municipal i també al Central. Una PACC que, més enllà de les polítiques d’habitatges, també treballa per defensar les necessitats de la gent gran, a qui costa arribar a final de mes degut al baix import de les pensions.

 

Informa: M.Rodríguez / M.Gómez