La PACC denuncia dos nous desnonaments

La Plataforma d'Afectats per la Crisi i el Capitalisme de Mataró (PACC) denuncia dos desnonaments previstos per demà dijous. Es tracta de l'habitatge situat al carrer Colòmbia número 31, al barri de Rocafonda i del número 33 del carrer Marthon, a Cerdanyola. El primer habitatge és propietat d'Iber Caja i el segon del Banc Santander. La PACC assegura que les dues entitats bancàries no estan aplicant el nou decret llei 17/2019 aprovat per la Generalitat de Catalunya que obliga els grans propietaris a oferir lloguer social a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat. També critiquen les forces policials que s'envien pels desnonaments amb dispositius violents i demanen a l'Ajuntament i directament a l'Alcalde, David Bote, que expropiïn els pisos que estan en mans dels bancs, fons voltors i grans tenidors i reclamen una mesa d'emergència pròpia pel Maresme.

Bouchra El Gharbi viu a l'habitatge del barri de Rocafonda i explica que tot i comptar amb informes de Serveis Socials i una mesa d'emergència aprovada, la de demà serà la vuitena vegada que intenten desnonar-la.

La Xarxa d'Habitatge del baix Maresme se suma a les denúncies de la PACC i posa a disposició, diuen, energies i forces per resistir els propers desnonaments. Les dues plataformes temen que es puguin repetir les imatges del 23 de març, quan els antidisturbis van executar un desnonament a Mataró on 5 persones van resultar ferides.

Informa: J.Peñaranda

Tags: