La PACC denúncia que hi ha previstos una vintena de desnonaments imminents

La PACC denúncia que hi ha previstos una vintena de desnonaments imminents

Els propers 15 dies a Mataró hi ha previstos 18 desnonaments. Ho assegura la Plataforma d’Afectats per la Crisi i el Capitalisme (PACC), que alerta de la situació límit que viu la capital del Maresme en matèria d’habitatge. Una situació que s’agreuja, diuen, per la inacció i les traves que posen els Serveis Socials de l’Ajuntament o la Taula d’Emergència d’Habitatge de la Generalitat. Per aquest motiu, reclamen que les dues administracions posin solucions a la problemàtica. Per fer front a la situació, la PACC calcula que es necessitarien més de 2.000 habitatges socials a Mataró. 

Durant el 2018, des de la PACC expliquen que van poder aturar una vuitantena de desnonaments. Uns desnonaments que, asseguren, es concentren principalment als barris de Rocafonda i Cerdanyola. La majoria d’afectats, segons diuen, són famílies monoparentals en risc d’exclusió social. En els últims anys, també han augmentat els desnonaments per finalització de contractes de lloguer. A més, afirmen que els temps d’adjudicació de la Taula d’Emergència d’Habitatge i que a Mataró només es tramiti un cop hi ha una ordre judicial de llançament agreugen el problema.

Entre d’altres, també exigeixen que l’Ajuntament posi en marxa una Taula d’Emergència d’Habitatge pròpia i que es faci efectiva la proposta de resolució del Ple d’octubre que demanava destinar el 30% de noves construccions a un parc d’habitatge públic.

 

Informa: S.Ruiz