La PACC considera insuficients les mesures socioeconòmiques preses fins ara

La Plataforma d’Afectats per la Crisi i el Capitalisme (PACC) denuncia que les mesures socioeconòmiques preses fins el moment arran de la crisi del coronavirus són insuficients. Des de la PACC demanen tant al govern espanyol, com a la Generalitat i a l’Ajuntament de Mataró que es posi en marxa un Pla de Xoc Social que inclogui la suspensió dels pagaments de lloguers, hipoteques i subministrament de llum aigua i gas per qui perdi ingressos arran del confinament. També reclamen que no es produeixin acomiadaments durant aquesta alerta sanitària, els treballadors rebin el 100% del seu sou i s’estableixi una renda mínima garantida perquè ningú es quedi sense ingressos. Unes peticions que fan adherint-se a dos manifestos, “Pla de Xoc Social” i “Que ningú quedi enrere”, a través dels que també exigeixen que s’intervingui la sanitat privada sense compensació i s’internalitzin els serveis públics externalitzats. 

La PACC denunciava també la setmana passada que l’Ajuntament no havia establert un espai concret per les persones sense llar on poder passar el confinament d’aquests dies. Les 21 places que ofereix l’alberg de Can Soleret els semblaven insuficients per assumir totes les persones, no només de Mataró sinó també de la comarca que necessiten d’aquest servei. És per aquest motiu que la PACC reclamava que es millorés la política de reallotjament, una denunúcia que, en declaracions a Mataró Audiovisual, recordaven que fa molts anys que fa la plataforma i que ara tornen a posar sobre la taula.

A tot això l’Ajuntament de Mataró ha pres una decisió i ha habilitat de forma provisional la Masia de Can Boet com a segon Centre d’Acollida Municipal. Així posa a disposició les 16 places d’aquest espai, gestionat per la Creu Roja de Mataró, per garantir les prestacions de protecció i higiene necessàries per aplicar els protocols establerts durant els dies de confinament. Un centre que estarà obert 24 hores  i que dona cobertura total a les necessitats bàsiques d’aquells qui siguin acollits com l’alimentació, la higiene o l’allotjament. L’Ajuntament a més, recorda que hi ha altres serveis da la ciutat que donen suports a les persones més vulnerables com el Centre de Suport Alimentari L’Entorn i el Menjador Social Sant Joaquim.

 

Informa: S.Ruiz/ M.Gómez