La PACC atura dos desnonaments en habitatges propietat d'entitats bancàries

La PACC ha aconseguit aturar els dos desnonaments previstos pel dia d’avui. El primer, a les 8 de del matí al número 31 del carrer Colòmbia, al barri de Rocafonda, en un immoble propietat d’IberCaja. Aquesta era la vuitena vegada que s’intentava aquest desnonament, que ha tornat a ser aturat, enmig d’un important desplegament policial. El segon desnonament s’ha efectuat ja al migdia, al carrer Marathon de Cerdanyola, en aquest cas en un pis propietat del Banc Santander. És la tercera vegada que aquest desnonament s’intentava executar i s’ha aturat amb el compromís del banc de deixar que la família hi segueixi durant dos mesos, el temps en què l’Ajuntament ha de proporcionar un habitatge de lloguer social. Escoltem Maya Sedano, membre de la PACC de Mataró.

Tots dos desnonaments ja van ser denunciats per l’entitat fa escassos dies, al considerar que incomplien el nou decret llei 17/2019 aprovat per la Generalitat a principis de l'any passat. Des de la PACC apunten que ja van preparar-se per impedir els dos llançaments. A més, avui han comptat amb el suport de diverses entitats homòlogues al territori i fins i tot amb una delegació del País Basc. Precisament, un dels membres de la família del carrer Marathon, al barri de Cerdanyola, Saïd Cheddih, ha agraït la feina feta per la plataforma i reclama solucions a situacions com la que està patint la seva família. Escoltem Amass L’Harrak, membre de la PACC i Saïd Cheddih, afectat pel segon desnonament del dia a Mataró.

La PACC també ha intervingut aquest matí en un altre desnonament, en aquest cas exprés. En aquest cas el d’una família que ha patit l’estafa d’una màfia. L’immoble, en realitat, era propietat d’un privat i no de cap entitat bancària, com els havien assegurat els venedors. És per això que s’han vist obligats a deixar l’habitatge havent perdut una important quantitat de diners. La PACC ha ajudat a treure els efectes personals de la família que s’ha vist obligada a deixar el pis.

Informa: C. Sànchez/ A.Gual