La PAC Mataró atura un mateix desnonament per cinquena vegada

Una quarantena de persones convocades per la PAC Mataró s’han concentrat a les 11 davant les portes del número 75 de la Ronda Cervantes per impedir que el  desnonessin a Ahmed Hammuuamri. Desnonament que finalment no s’ha produït després d’una breu negociació entre membres de plataforma i la comitiva judicial. Entre els concentrats hi havia diversos representants d’ERC, Volem Mataró, la CUP i ICV-EUiA. Les formacions sol·licitaran dilluns a la Junta de Portaveus la convocatòria urgent de la Comissió de Prevenció de Desnonaments.

Aquesta ha estat la cinquena ocasió en què s’atura el desnonament d’aquest home. Des de la PAC Mataró denuncien una falta de seguiment del cas per part de Benestar Social de Mataró. Afirmen que tot i que se li hagi aprovat una mesa d’emergència no se li ha donat cap altre alternativa que llogui una habitació o vagi a un alberg.

Des de l’Ajuntament desmenteixen que no s’hagi fet un seguiment del cas. De fet, asseguren que quan Benestar Social va rebre la confirmació del desnonament d’aquest divendres, se li va oferir a l’afectat una plaça al Centre d’Acollida Municipal de Can Soleret. Abans, però, des del consistori asseguren que Benestar Social va sol·licitar una moratòria de la primera data de desnonament, prevista pel 15 de juny. Una sol·licitud que el jutjat va aprovar i va ajornar la data del llançament per avui.

També expliquen que després de l’aprovació per part de la Generalitat de la mesa d’emergència social el juliol del 2017, el cas estava pendent d’adjudicació d’un habitatge per part de l’Agència d’Habitatge de Catalunya. Des del consistori, afirmen que la comunicació entre la Generalitat i l’Ajuntament ha estat constant i fluida. De fet, des de l’Agència d’Habitatge de Catalunya es va comunicar a al consistori que estaven negociant amb el propietari de l’immoble, l’entitat bancària ABanca, amb l’objectiu de formalitzar un lloguer social. Unes negociacions que no van prosperar.

Entre d’altres accions, la PAC Mataró realitzarà a partir del dia 3 i fins el dia 12 enquestes a les persones que es dirigeixin a Benestar Social per saber quines mancances hi troben. També seran presents al Ple Municipal del mes de juliol.

 

Informa: S.Ruiz/ S.Mesa/ M. Viteri