La "nova normalitat" arribarà a Catalunya avui

La "nova normalitat" arribarà a Catalunya avui

Mataró, el Maresme i tota Catalunya són a la fase 3 del pla desconfinament. Ahir el Ministeri de Sanitat donava el vistiplau a la petició de la Generalitat perquè la regió sanitària de Barcelona, on s’inclou Mataró i gran part del Maresme, i la regió sanitària de Lleida avancessin de fase. Amb el canvi de fase d’aquests dos territoris, tota Catalunya ja està en fase 3 el que implica que la mobilitat ja està permesa per tot el territori i que la Generalitat recupera plenament les competències per dictaminar mesures.

Una fase 3 que tot i haver començat aquest matí acabarà aquesta mitjanit. Així ho ha explicat la consellera de Presidència Meritxell Budó en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio. Budó ha assegurat que al migdia el president de la Generalitat, Quim Torra, signarà un decret perquè sigui el govern català l’autoritat competent per gestionar la desescalada i “serà en aquest moment en què deixarem d’estar a la fase 3 i entrarem en aquesta etapa en què la Generalitat regularà totes les competències”.

De fet, al llarg d’aquest matí s’estan fent diverses reunions entre les conselleries i Protecció Civil per establir quines noves mesures regiran a Catalunya en aquesta etapa del desconfinament. Budó ha assegurat que el manteniment de les distàncies, l’ús de mascareta i la higiene seguiran sent “indispensables”, però que des de la Generalitat es vol “simpliflicar les normes dictades aquests mesos” ja que moltes de les normes establertes fins ara, segons Budó, “poden crear confusió”.

 

Informa: S.Ruiz